SPEXFILMERNA

Här finns alla föreställningar inspelade för dig som antingen inte kunde se premiären eller bara vill se dessa fantastiska spex en gång till!

 

Varsågoda! 

 

Vad har Sigmund Freud, en katt, en drös kommunistiska bönder och horhus med målandet av Mona Lisa och franska revolutionen att göra?

 

Året är 1969. Året som Pippi Långstrump sänds på TV för första gången, och månlandningen äger rum, eller...? För visst är det väl månen Neil Armstrong åker till?

 

Året är 1959 och vi befinner oss på Malmö högre läroverk för gossar, den främsta och lyckligaste skolan i stan. Det blir en tid för stora förändringar då skolan både byter namn och öppnar sina portar för flickor! Sedan läroverket startades 1406, och efter den dåvarande Påve Innocentius VII godkännande, har skolan genom årens gång fått ekonomiskt stöd från Vatikanstaten för att driva sin verksamhet. Den goda kontakten har under århundraden bibehållits tillsammans med en god katolsk tro och anda. Allt är frid och fröjd tills nyheten når Påve Johannes XXIII. Flickor på Malmö högre läroverk för gossar?? KATASTROF!!!!! Han bestämmer sig därför för att skicka upp (de halvt dysfunktionella) prästerna Benedictus, Fransisco och Augustus samt Biskopen Procivitus för att ställa skolan till rätta.

Allting från vishetens begynnelse och framåt

finns även på vår YouTube-kanal: