VEM ÄR VI OCH VAD GÖR VI?

OM SPEXET

Latinspexet är en ideell teaterförening som grundades i juni 2018 av Sara Månsson och Caroline Wollberg på Malmö Latinskola med visionen att sätta upp en teaterföreställning. I år är det Ira Skoog och Filippa Tejre som ser till att spexet lever vidare på skolan.

 

Traditionellt sett är ett spex en satir där en historisk händelse behandlas med musik och komik. Latinspexet är ett elevdrivet projekt där cirka 100 personer från olika program och årskurser är delaktiga på olika sätt. Detta skapar en fantastisk gemenskap och sammanhållning mellan alla involverade, samtidigt som det gör gymnasietiden till något mycker mer än bara plugg. Exempelvis kan du vara med i skådis för att få skådespela, vara en del av bandet för att spela musik eller i manusgruppen för att få låta din kreativitet sprudla. Fler grupper är bland annat dekor och rekvisita, kostym eller event. Under året jobbar 12 olika grupper för att tillsammans nå målet att sätta upp en teaterföreställning och samtidigt ha extremt kul och få massor av nya vänner på vägen. 

 

Den helt nyskrivna andra uppsättningen någonsin av Latinspexet har premiär den 13 mars 2020 (föreställningar även den 14 mars).

Under förra årets första Latinspex någonsin träffades vi när vi båda var med i manusgruppen. Som snabbt blev en stor del av bådas vardag och vi la ner mycket jobb och energi för att bidra så gott vi kunde för att skapa ett så minnesvärt och roligt första spex i Latinskolan historia. Vi båda brinner för att syssla med kreativa projekt samt träffa nya människor så när förra generalerna, Sara och Caroline, frågade oss om vi ville ta över Latinspexet var det ett självklart JA från vår sida. Det är en stor ära att få lov att se till att Latinspexet blir en tradition som är på skolan för att stanna. Vårt mål med i år är att alla ska få möjlighet att bidra på sitt sätt och få ta del av den fina gemenskapen bland alla involverade. Förra årets spex “Vishetens Begynnelse” är en svårslagen succé men vi ska göra allt i vår väg för att det ska bli ännu en dundersuccé i år och vi har stora planer, det kan ni ge er på!

 

MVH

Generalerna, 

Ira Skoog och Filippa Tejre

MVH Generalerna