top of page

VILKA ÄR VI OCH VAD GÖR VI?

OM SPEXET

Latinspexet är en ideell elevdriven förening som består av cirka 100 elever på Malmö Latinskola. År 2018 grundades Latinspexet av Sara Månsson och Caroline Wollberg med en vision om att skapa Malmös bästa och roligaste spexföreställning. Varje år producerar vi inom Latinspexet en sprillans ny produktion med hjälp av våra fantastiska elever. Eleverna är uppdelade i 11 olika grupper med olika ansvarsområden och tillsammans lyckas vi varje år skapa en fantastisk gemenskap och en otrolig föreställning.

 

Traditionellt sett är ett spex en satirföreställning där en historisk händelse eller ett litterärt verk behandlas med musik, dans och komik. Trots att det slutgiltiga målet med Latinspexet är föreställningen i mars varje år är vi så mycket mer än bara en teaterföreställning. Att arbeta med Latinspexet innebär att man under spexårets gång möter människor från andra årskurser och linjer på skolan som man aldrig träffat annars. Spexet innebär också en möjlighet att prova på och utveckla förmågor tillsammans med andra med samma intresse. 

 

I år sätter Latinspexet återigen upp ett alldeles nyskrivet manus i Malmö Latinskolas Nya Aula. Info om när och hur kommer publiceras på hemsidan i Februari. Hoppas att vi ses på årets spexföreställningar!

 

Vill du följa årets spexresa ytterligare? Följ oss då på instagram @latinspexet!

MVH Generalerna

Hej hej, Malva Näslund och Olivia Johanson här. Året 2021 tog vi beslutet att söka till latinspexet och har sen dess älskat varje sekund. Spexet är en chans att utvecklas, träffa nya personer och skapa något underbart. I maj fick vi frågan om att vara detta årets generaler och sa självklart ja! Följ med oss på denna underbara resa!

IMG_6784_1.jpeg
Spexlogga_2223_edited.jpg
bottom of page