Pressmeddelande den 12 februari 2020

Kontaktpersoner:

Ira Skoog, Spexgeneral, Latinspexet, 0768644440

Filippa Tejre, Spexgeneral, Latinspexet, 0708199659

 

Malmö

 

Latinspexet låter elever skapa och folket njuta

 

Press hälsas välkomna! Den 13:e och 14:e mars 2020 spelas Latinspexets uppsättning av Love you to the moon and back. Det är Latinspexets andra uppsättning och föreställningen kommer att hållas på Malmö latinskola. “Det kommer bli skratt, musik och definitivt spex” lovar generalerna. Biljetter finns att köpa via  Kulturcentralen, för mer info om verksamheten finns på https://www.latinspexet.com/

 

Under förra årets första Latinspex någonsin träffades detta årets Spexgeneraler, Ira Skoog och Filippa Tejre när vi båda var med i manusgruppen. Spexet blev snabbt en stor del av bådas vardag och vi la ner mycket jobb och energi för att bidra så gott vi kunde för att skapa ett så minnesvärt och roligt första spex i Latinskolans historia. Vi båda brinner för att syssla med kreativa projekt samt träffa nya människor så när förra generalerna, Sara och Caroline, frågade oss om vi ville ta över Latinspexet var det ett självklart JA från vår sida. Det är en stor ära att få lov att se till att Latinspexet blir en tradition som är på skolan för att stanna. Vårt mål med i år är att alla ska få möjlighet att bidra på sitt sätt och få ta del av den fina gemenskapen bland alla involverade. Förra årets spex “Vishetens Begynnelse” är en svårslagen succé men vi ska göra allt i vår väg för att det ska bli ännu en dundersuccé i år och vi har stora planer, det kan ni ge er på!

 

Manuset till Love you to the moon and back är helt nyskrivet av medlemmar i manusgruppen i Latinspexet. Tillsammans med 11 andra grupper har spexet vuxit fram och skapat ett stort engagemang och intresse av elever på Malmö Latinskola. “Intresset av personalen på skolan är också stort.”, vittnar Filippa Tejre om, “även om det bara är elever som kan vara med i Latinspexet.”. Sara Månsson och Caroline Wollberg, de två elever som 2018 startade Latinspexet, hade förhoppningar om att Latinspexet ska få leva vilket vidare blir verklighet genom Ira Skoog och Filippa Tejre.


Spexets andra uppsättning heter Love you to the moon and back och spelar på när Neil Armstrong skrev historia och blev den första mannen på månen - eller?. Föreställningen utspelar sig år 1969 och handlar om det ärofyllda uppdrag Neil Armstrong och två andra modiga män fick av NASA. Till Armstrongs förtvivlan går inte resan till månen som planerat och måste därför göra allt i hans makt för att den läskiga NASA-chefen inte ska få reda på hans misstag. Publiken får följa det dramatiska och humoristiska händelseförloppet som framförs med hjälp av sång, dans och publikens stöd.

 

 

Föreställningar:

13 Mars - URPREMIÄR 19:00

14 Mars - 14:30

14 Mars - 19:00

 

Biljetter:

120 kr - Ordinarie pris

90 kr -Malmö Latins elever

Biljetter finns att köpa via Kulturcentralen

Mer info: https://www.latinspexet.com

 

Adress:

Drottninggatan 22, Malmö Latinskola

 

För mer information, kontakta:

Ira Skoog, Spexgeneral, Latinspexet, 0768644440

Filippa Tejre, Spexgeneral, Latinspexet, 0708199659

Latinspexets Generaler 2020: Filippa Tejre, Ira Skoog